Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
FI
Tietoa TurvastaTöihin TurvaanVastuullisuusUutiset ja sisällötTurva vuokraa
EtusivuTietoa TurvastaHallinto ja johtoTaloustietoaMedialleTöihin TurvaanVastuullisuusUutiset ja sisällötTurva vuokraaHenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
Tietoa TurvastaTöihin TurvaanVastuullisuusUutiset ja sisällötTurva vuokraa
Valitse sivu
Vastuullisuus13.11.2024 Kestävää ja turvallista shoppailua verkossa Nettishoppailu säästää parhaimmillaan rahaa, jalkoja sekä hermoja, mutta hetken huumassa voi tehdä itselleen ja ympäristölle karhunpalveluksen, jos ostopäätöstä ohjaa ainoastaan halpa hinta. Lue vinkit kestävään ja turvalliseen verkko-ostamiseen!
Mies istuskelee sohvalla ja selaa puhelintaan
Katsot olohuoneesi lattiaa ja ajattelet: nyt olisi vihdoin aika hankkia robotti-imuri, joka hoitaisi siivouksen puolestasi. Klikkaat itsesi halpaverkkokauppaan ja täytät ostoskorisi tyytyväisenä myös muilla tarjouslöydöillä. Mutta sitten, kun robotti-imuri alkaa pitää outoa ääntä ja uusi, supernopea laturisi alkaa savuta, huomaat, ettei kaikki mennytkään niin kuin piti. Aina verkosta ostettu tuote ei vastaa tuotekuvausta tai maksat tuotteesta, jota ei koskaan sinulle toimiteta. Jos taas halvalla ostettu tuote kestää vain muutaman käyttökerran, tulee siitä silti kallis lasku ympäristölle ja sinullakin menee lopulta rahaa hukkaan. On myös hyvä muistaa, että jos tilaat tuotteita suoraan ulkomaisesta verkkokaupasta, etkä EU:n lainsäädäntöä noudattavalta maahantuojalta, sinulla ei ole takeita sen turvallisuudesta. Tuotteessa voi olla jopa tulipalon tai sähköiskun vaara. Muodinmukainen, poikkeuksellisen halpa vaate voi puolestaan sisältää terveydelle haitallisia kemikaaleja. Kiinnitä verkkokaupassa huomioita ainakin näihin:
  • Verkkokaupan tekstit: Onko sivuilla käytetty kieli sujuvaa ja ymmärrettävää vai vaikuttavatko tekstit esimerkiksi konekäännöksiltä? Epäluottamusta herättävät tekstit saattavat kieliä esimerkiksi tuoteväärennöksiä kaupittelevasta sivustosta.
  • Tuotteen ominaisuudet: Vastaavatko tuotteen ominaisuudet niitä olosuhteita ja käyttöä, mihin sitä olet ostamassa? Entä minkälaiset korjaus- ja huoltomahdollisuudet tuotteella on? Minkälainen takuu tuotteella on?
  • Tuotearvostelut: Löytyykö verkkokaupasta muiden antamia, luotettavia tuotearvosteluja tai käyttäjäkokemuksia? Entä kertovatko muut verkkoshoppailijat netissä kokemuksistaan kyseisestä verkkokaupasta?
  • Palautus- ja reklamaatiokäytännöt: Kuinka helppoa tuotteen palauttaminen on? Löytyykö sivustolta yrityksen osoitetiedot? Onko yhteydenotto asiakaspalveluun helppoa?
  • Maksaminen: Vaikuttavatko toimitusehdot ymmärrettäviltä? Onko selvää, mistä olet maksamassa: kerta- vai kestotilauksesta? Kun maksat luottokortilla, voit vaatia ongelmatilanteessa hyvitystä luottokorttiyhtiöltäsi. Jos taas maksat laskulla, et maksa tuotetta ainakaan ennen kuin olet saanut sen käsiisi.
  • Lähetys: Tuleeko ostoksestasi tilausvahvistus? Voitko seurata toimitusta?
Kun teet ostopäätöksen tuotteen pitkäikäisyyttä, turvallisuutta ja käyttötarkoitusta punniten, vältyt jo monelta turhalta ostolta. Uutta puhelinta tai tietokonetta ostaessa voi myös miettiä, onko laitteen oltava upouusi vai ajaisiko saman asia sittenkin uudenveroiseksi kunnostettu, käytetty laite. Mitä parhaimpiinkin tuotteisiin ja laitteisiin voi tulla kuitenkin yllättäviä teknisiä vikoja, ne voivat rikkoontua tai voro voi iskeä kyntensä niihin. Turvan kotivakuutus turvaa kodin ja irtaimiston vahingoissa ja henkilövakuutukset tapaturman ja sairastumisen hetkellä.
Lisää ajankohtaista
Vastuullisuus20.11.2024Lahjoitamme jälleen 100 000 euroa yhteiseen hyväänKeskinäinen Vakuutusyhtiö Turva haluaa tänäkin vuonna tarjota tukea ja jakaa hymyjä sinne, missä niitä eniten kaivataan. Turvan asiakkaat ja muut sidosryhmät saivat vaikuttaa mittavan 100 000 euron lahjoitussumman jakautumiseen. Lahjoituksilla Turva tukee kestävän hyvinvoinnin luomista sekä ympäristölle että ihmisille.Vastuullisuus4.1.2024Turvalla on Avainlippu-merkkiKotimaisen tuotteen tai palvelun valitseminen on monella tapaa vastuullinen valinta. Kotimaisuuden tunnistaa Suomalaisen Työn Liiton (STL) myöntämästä Avainlippu-merkistä: yli 50-vuotias sinivalkoinen tunnus kertoo, että tuote tai palvelu on ehtaa suomalaista alkuperää.Vastuullisuus12.12.2023Turva lahjoittaa 100 000 euroa yhteiseen hyväänKeskinäinen Vakuutusyhtiö Turva haluaa tänäkin vuonna luoda lämpöä, tarjota tukea ja jakaa hymyjä sinne, missä niitä eniten kaivataan. Turvan asiakkaat saivat vaikuttaa mittavan 100 000 euron lahjoitussumman jakautumiseen.
Lisää ajankohtaista
Kestävää ja turvallista shoppailua verkossa Haluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn