Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
FI
Tietoa TurvastaTöihin TurvaanVastuullisuusUutiset ja sisällötTurva vuokraa
EtusivuTietoa TurvastaHallinto ja johtoTaloustietoaMedialleTöihin TurvaanVastuullisuusUutiset ja sisällötTurva vuokraaHenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
Tietoa TurvastaTöihin TurvaanVastuullisuusUutiset ja sisällötTurva vuokraa
Valitse sivu
Terveys26.11.2024Vinkit turvalliseen talvipyöräilyynTalvi tuo omat haasteensa pyöräilyyn. Pakkaskelien tai liukkauden teiden ei tarvitse kuitenkaan rajoittaa pyöräilyintoa, kun vain asianmukaisesti huolehdit turvallisuudestasi. Katso vinkkimme turvalliseen talvipyöräilyyn!
Pyörän satula ja ajovalot takaapäin kuvattuna.
1. Varmista näkyvyys Pyörän valot ja heijastimet auttavat pyöräilijää näkemään ja näkymään. Huolehdi, että pyörässä on valkoinen etuvalo ja punainen takavalo. Pyörässä on myös oltava etu-, taka- ja sivuheijastimet. Päälle kannattaa pukea huomioliivi.2. Vaihda nastarenkaat etu- ja takapyörään Polkupyörän nastarenkaat ovat talvella kaiken a ja o. Jos on nastat vain yhdessä renkaassa, on vaara, että toinen rengas lähtee sivuluisuun alamäessä. Hyvin liukkailla keleillä jalassa voi olla nastalenkkarit, joilla pysyy pystyssä pyörää talutettaessa. 3. Käytä kypärää Pyöräilykypärä on aina tärkeä osa turvallista pyöräilyä, mutta talvella sen merkitys korostuu liukkaiden kelien ja kaatumisriskin vuoksi. Kypärän tulee istua hyvin ja pysyä tukevasti paikallaan. MIPS-teknologialla varustetut kypärät tarjoavat lisäsuojaa, ja talvikäyttöön sopiva malli mahdollistaa myssyn käytön ja ehkäisee kosteuden jäätymistä hyvän ilmanvaihdon avulla. 4. Varaa (työ)matkaan hyvin aikaa Lumisade on oma haasteensa, jos teitä ei ole aurattu. Lumisateilla ja liukkailla keleillä onkin hyvä varata matkaan hyvin aikaa, sillä välillä pyörää voi joutua taluttamaan. Ja vaikka tiet olisivatkin aurattu, on polkeminen kovan kitkan vuoksi talvella raskaampaa.5. Aja rauhallisesti ja ennakoi Erityisesti liukkaalla tulisi muistaa rauhallinen ja ennakoiva ajotapa. Äkkinäisiä liikkeitä ja jarrutuksia tulisi välttää, jottei pyörä lähde luisuun tai et saa pyörääsi pysähtymään ajoissa. Erityisen varovainen tulisi olla risteyksissä ja teiden ylityksissä, koska autojen jarrutusjäljet voivat olla hyvinkin liukkaita ja autoillakin saattaa jarrutusmatka mennä pitkäksi.6. Seuraa säätiedotteita tarkkaan ja pue kerroksia Tarkkaile säätä ja pue ylle kunnon varusteet, joista ei pääse tuuli eikä vesi läpi, mutta kuitenkin hengittävät. Pakkasella on tärkeää pitää jalat, kädet ja naama lämpiminä. Kypärämyssy on hyvä pukea pipon alle kasvojen ja niskan suojaksi.7. Huomioi pakkanen ja muut sääolosuhteetKaikki kelit eivät suinkaan ole pyöräilykelejä, vaikka itse tarkenisitkin pyöräillä. Pakkasilla kerrospukeutumisen lisäksi on tärkeää tarkkailla pyörän toimintaa, kuten jarrujen ja vaihteiden jäätymistä. Jos pyörä tuntuu jähmeältä tai jäätyy pakkasessa, se kannattaa jättää kotiin. Erityisesti alijäähtynyt vesi on vaarallista, sillä se jäätyy heti osuessaan maahan, pyörään tai jopa pyöräilijään, mikä voi tehdä ajamisesta erittäin liukasta ja vaikeaa.


Joskus vahinkoja ja tapaturmia kuitenkin sattuu, olethan silloin varmistanut selustasi tapaturmavakuutuksella?
Lisää ajankohtaista
Vapaa-aika15.4.2025 Mökkeilyä turvallisin mielinMökillä piileviä turvallisuusriskejä voi ennaltaehkäistä asianmukaisella kunnossapidolla. Huomioi näitä seikkoja erityisesti, kun herättelet mökkiä taas talven jälkeen.Vapaa-aika14.4.2025Kevät ja kesä aktivoivat polkupyörävarkaat – suojaa pyöräsi Kevät käynnistää pyöräilykauden ja valitettavasti lisää myös pyörävarkauksia. Suojaa pyöräsi ja nauti ajeluista – lue vinkit! Vapaa-aika14.4.2025Mökin vakuutusturva tuo mielenrauhaa Oli mökki sitten vanha tai uusi, pieni tai suuri – turvallisuusasioista ei kannata tinkiä. Lue, miten mitoitat mökkisi vakuutusturvan oikein.
Lisää ajankohtaista
Vinkit turvalliseen talvipyöräilyynHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn